A hírek szerint 2021. február 15-től ismét elindult a Lakossági energiahatékonysági hitelprogram. Ennek keretein belül lehetőségük nyílik a természetes személyeknek egy 0%-os kamatozású hitel felvételére. Ez a hőszigetelés pályázat azonban nem csak egy tevékenységre vehető igénybe, lehetőség van napelem rendszerek telepítésére is. Ha pont azon gondolkodtál, hogy ideje lenne otthonodat energiatakarékosabbá tenni, akkor mindenképpen olvass tovább vagy keresd fel a napelempalyazatok.hu oldalt!

Ez a lakossági pályázat minimum 500 000 Ft maximum 5 000 000 Ft-ot biztosít napelem rendszerek vagy napkollektorok telepítésére, hőszigetelésre vagy nyílászáró cserére. Amennyiben a napelemek mellett döntünk, akkor nem árt tisztában lenni néhány fontos tényezővel. Szerencsére a napelempalyazatok.hu oldal minden lényeges információt tartalmaz számunkra.

Viszont felmerül a kérdés, hogy pontosan minek kell megfelelnünk ahhoz, hogy igényelhessük a hitelt. Magának a pályázásnak a 10% önerő a feltétele és az, hogy maximum 20 éven belül visszafizessük a megpályázott összeg 100%-át. Azonban ez még nem elég ahhoz, hogy teljesüljön a technikai feltétel, ami az ingatlan alkalmasságát takarja. Tehát azt, hogy a tetőszerkezet megfelel-e mindennek és tudnak-e rá a szakemberek napelemet telepíteni.

Ez a helyszíni felmérés alkalmával derül majd ki, amikor a napelempalyazatok.hu szakemberei a ház és háztartás minden tényezőjét figyelembe véve összeállítják az ideális ajánlatot a család számára. Amennyiben pedig valamely tényezőnek nem felelne meg a ház, mint például gyenge a tető vagy rossz a tájolása, akkor egyéb alternatívát is felajánlanak számunkra. Lehetőség van arra, hogy garázstetőre telepítsék a napelemet vagy akár földre rögzíthető rendszert hozzanak létre.

A beruházás azonban nem egy olcsó mulatság lesz, gondolom mindenki sejti ezt. A költségvetés legnagyobb részét azonban az inverter fogja kitenni, ami át fogja alakítani a napelemek által termelt egyenáramot a háztartásban is hasznosítható váltakozó árammá. Ezért is fontos a megfelelő teljesítményű inverterre való beruházás, mert amennyiben esetleg spórolni szeretnénk rajta, a későbbiekben nagyon komoly költségekbe is kerülhet nekünk az áramszámla nullázása.

Ugyebár a napelem lényege az, hogy az áramszámla nullázódjon, így hozza vissza az árát 8-10 éven belül. Azonban amennyiben nem fedezi a napelem rendszer az áramszámlánkat, mert kicsi a inverter teljesítménye és nem tud annyi energiát átalakítani, akkor nem lesz sikeres a befektetés. Ilyenkor szokták bővíteni a napelem rendszert és venni egy új invertert, ami megduplázza a költségeket. Ezáltal viszont a napelem megtérülésének idejét is. Tehát amikorra letelne a 20 éves futamideje a hitel visszatérítésének, addigra kezdene el kamatozni. Ezért fontos az, hogy hallgassunk a szakértőkre és számoljunk be nekik a jövőbeli tervekről, amik esetleg kihatnak majd a ház energiafelhasználására.

Összességében ez a cég nem csak szuper kiszolgálásban részesít minket, de a munkák végezte után sem engedik el a kezünket. A papírmunkában is tudnak számunkra segítséget nyújtani, amennyiben nem értenénk a pályázatokhoz. Több tíz éves szakmai tapasztalatuk lévén rendkívül megbízhatónak minősülnek és kellő alázattal, precizitással végzik munkájukat. Csak ajánlani tudom őket mindenki számára, akik a hőszigetelés pályázatot napelemcserére használnák. Látogass el hozzájuk a napelempalyazatok.hu oldalra és igényeld te is a Lakossági energiahatékonysági hitelprogramot!