Csak mert én igen, ezért úgy döntöttem, hogy ma a www.pannonsafe.hu által kínált lehetőségekről és hasznos információkról fogok nektek mesélni, egyszerűen csak mert szerintem érdemes ilyesmiről is írni és olvasni.

Mikor ezt a blogot elkezdtem, akkor megkérdeztem a barátaimat, hogy ki, milyen témakörrökkel találkozna szívesen, vagy hogy egyáltalán kinek mit jelent az, hogy hírportál. Sokféle választ kaptam természetesen, ami nagyon jó, hiszen egyáltalán ezért kérdeztem meg őket – hogy minél nagyobbat meríthessek egy színes ötletkavalkádból. És szerencsémre lett is nagyon sok olyan témajavaslat a zsebemben, amivel aztán szívesen foglalkoztam vagy szívesen követtem nyomon. Mert hogy egy hírportálnak valahol azt hiszem, a folyamatos nyomon követésről is szólnia kell, legalább olyan tekintetben, hogy folyamatosan képben vagy az újdonságokkal és aktualitásokkal azon a területen, amiről gyakran írsz.

Jelen esetben ez most a lakásbiztosítás lenne, amiről bizony illene jó adag tudással rendelkeznem már. De a helyzet az, hogy most fogok csak elkezdeni ilyen témában is tollat fogni, mert eddig nem éreztem ezt a témát a saját bőrömön. Márpedig amit nem tart az ember belülről eléggé égető kérdésnek, vagy nem találkozott még vele úgy igazából személyesen, akkor arról általában nehezen ír, vagy nem is. De beszélhetek végülis egyes szám első személyben is, hiszen én vagyok az, aki nem tudom rávenni magamat, hogy olyan témában szólaljak meg, ami amúgy annyira nem érdekel.

Most viszont olyan szituációba kerültem először az életem során, hogy tüzetesebben bele kellett ásnom magamat a biztosításokba, különös tekintettel a lakásbiztosításokra. Én igyekeztem minden fontos és szükséges tudást magamra szedni, már csak azért is, hogy a lehető legjobb döntést hozzam majd az ügyemben – és őszintén remélem, hogy sikerült is. De ennek javarészt az a titka, hogy még kellő időben rátaláltam a www.pannonsafe.hu weboldalra, amivel egy csomó időt és energiát megspóroltam az egész projektet illetően. Sokkal könnyebb ugyanis minden, hogyha kimaradnak azok a potya körök, amikor a rossz oldalakon keresgéli az ember a nem túl kedvező ajánlatokat…

Helyette ha rögtön sikerül a www.pannonsafe.hu ajánlataiba belecsapni – és nektek most sikerül, hiszen pontosan ezért írom meg ezt a cikket -, akkor nem lesz annyira traumás élmény a lakásbiztosítás kiválasztása, mint amennyire elsőre hangzik. Sőt, egyáltalán nem lesz traumás, mert az első pillanattól kedzve olyan szakértő kezekben van az ember, aminek a segítségével könnyen és gyorsan meg lehet találni a leginkább ideális lakásbiztosítást.

Ez egyébként nem kis feladat, mert hatalmas a piac és nagyon könnyen el lehet tévedni ebben az őrületes biztosítás-útvesztőben. De itt jön képbe az az óriási szerencse, hogy ennél a weboldalnál az első pillanattól kezdve “fogják a kezünk” úgymond, persze csak virtuálisan. Ez annyit jelent, hogyha akarjuk, akkor rögtön írhatunk is chatben egy szakértőnek, aki segít megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Ha pedig el is határozzuk, hogy ezen az oldalon szeretnénk majd biztosítást kötni, akkor ott van az a mágikus űrlap, amit kitöltve már meg is bombáznak minket a leginkább passzoló ajánlatokkal. Hogy is működik ez a gyakorlatban?

Hát tényleg így, ahogy írom. Ott van a www.pannonsafe.hu oldalon egy olyan űrlap, amit ki kell tölteni. Itt meg kell adni, hogy mi az amit keresünk és ehhez kapcsolódóan még erre-arra érdemes válaszolni, hogy tényleg a legjobb ajánlatokat kapjuk. Aztán meg kell adni egy használatban lévő elérhetőséget és már keresni is fognak bennünket. Mivel ez a 21. század, ezért ezt az egész procedúrát simán el lehet már intézni online, vagy telefonon, vagy ezeknek valamilyen kombinációjában. De ha esetleg valamiért mégis ragaszkodnánk ahhoz, hogy személyesen egyeztessünk a szakértőkkel, annak sincs akadálya, csak nyilván a jelen vírusos szituációban egy kicsit körülményesebb megoldani. De ez korántsem jelenti azt, hogy lehetetlen volna!

Na és azt tudjátok, hogy mi is ez a rengeteg dolog, amiről érdemes a lakásbiztosítás kapcsán egyeztetni?

Természetesen első körben az, hogy milyen igényekkel keressük a lakásunk biztosítását, illetve, hogy milyen ingatlanról is van szó egészen pontosan. Ennek az egyeztetése is egészen sokáig tarthat, ha úgy alakítjuk.

Aztán itt kezd csak igazán bonyolódni a történet, ugyanis az alap lakásbiztosítások már eléggé ódivatúak. Mármint abból a szempontból, hogy az a szolgáltató, amelyik csak egyféle szolgáltatást nyújt és nem kapcsol hozzá egy másikat, valamilyen rendkívül kedvező feltétellel, annak nem lesz túl sok megrendelése. Kicsit erősebb kifejezéssel élve, nem lesz esélye a piacon maradni. Ez leginkább azért alakult így, mert akkora lett a verseny az egyes biztosítók között, hogy muszáj volt valami nehéz fegyvert bevetni és nyilván, aki szeretett volna versenyben maradni, annak muszáj volt követni a trendet.

De milyen szolgáltatásokról van most itt szó, mik is azok a kapcsolt dolgok, amikről a www.pannonsafe.hu oldalán is rengeteget lehet olvasni? Nézzük csak szépen sorjában.

Először is, nagyon sokan vállalkoznak manapság, jóval többen, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt – köszönhetően a kedvező feltételeknek – gondolok itt most mondjuk a digitális nomádokra. De persze egy vállalkozásnak is fordulhat úgy a sorsa, hogy egy kicsit kevésbé jön ki a lépés és bizony nem lesz annyi bevétel, vagy éppen valamilyen komoly káresemény éri a céget. Ezekre az esetekre lett kitalálva a vállalkozás biztosításának lehetősége, mint kiegészítő szolgáltatás a lakásbiztosítás mellé.

Legalább ilyen sokan választják azt is, hogy a lakásuk mellett a benne élő négylábú pajtásukat biztosítják. Egyrészt, mert sajnos nagyon sok a rossz ember, aki a drága négylábú pajtásokra fókuszál és be is gyűjti őket, ha úgy adódik, csak hogy hasznos szerezzen belőle… Másrészt, egy külföldi utazás esetében egy kisállat ugyanúgy megbetegedhet, ahogy mi magunk, ezért érdemes készülni az ő biztosításával is.

A www.pannonsafe.hu oldalán még hasonlóan népszerű opcióként írnak például a kerti bútorok védelmét magába foglaló kiegészítő lakásbiztosításról. Szerintem ez nagyon jó opció, mert ha egyébként tényleg nincs benne, akkor ezzel könnyen ki lehet egészíteni az alap csomagot. De ugyanilyen hasznosnak tartom azt is, hogy a vízkárral, beázással, vagy mondjuk kormolódásból adódó károkkal kapcsolatos kiegészítő csomagot választ magának valaki. Azt hiszem, hogy Murphy sosem alszik, ezért nem szabad a véletlenre bízni a biztosítás kérdését. Ami tönkre mehet, az tönkre is fog menni, ezen kár rugózni. A kérdés sokkal inkább az időzítés. Hogy azelőtt, vagy azután, hogy megkötöttük a lakásbiztosítást – egyáltalán nem mindegy.

Én már döntöttem és a www.pannonsafe.hu oldalán keresztül megkötöttem azt a szolgáltatás csomagot, amit a legjobbnak ítéltem a szakértő által kínált opciók közül. Remélem sikerült annyira felkeltenem az érdeklődéseteket, hogy ti is körülnézzetek a weboldalon és képbe kerüljetek egy kicsit az itt rejlő lehetőségekkel és kínálattal. Aztán hogyha úgy hozza az ég, hogy lesz egy lakásotok, akkor ne húzzátok túl sokáig a biztosítását, mert az ördög soha nem alszik!