Mindig sokat bosszankodom azon, ha felettébb hasznos dolgok (például remekül dolgozó autószervizek) nem szerepelnek nyilvános, sokak által olvasott hírportálok anyagaiban – legyen az nyomtatott, vagy online portál.

Például a minap véletlenül akadtam rá a Méta Autószervizre, mely Budapesten a 19. kerületben található márkafüggetlen szerviz.

A Méta Autószerviz a nyári és téli gumicserék alkalmával tapasztalható tumultus megelőzésére, orvoslására létrehozott egy időpontfoglaló rendszert. Ezt a honlapjukon, a metaautoszerviz.hu-n található egyszerű applikáción keresztül, vagy akár telefonos bejelentésen keresztül is használhatjuk.

Már csak emiatt az időpontfoglaló rendszer miatt is fontos lenne, hogy sok autótulajdonoshoz jusson el Méta Autószerviz híre.

A szerviz visszatérő vendégszáma immáron 2500 fölött jár, és ebben lehetséges, hogy közrejátszik az is, hogy nemcsak a gumiszerelési árak, hanem minden további szervizelési áraik is megtalálhatók a honlapjukon.

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy a gumikat csak a megszokott nyári-téli időszakban kell cserélni, bár ez még a jobbik rossz, hiszen sokan megelégszenek azzal, hogy mind a téli, mind a nyári időszakot egyetlen gumival közlekedve vezetik végig.

Azonban nem árt tudni, hogy a gumik minden látszat ellenére nem tudnak ellenállni minden káros behatásnak, nem teljesen tűz- és vízállók, sőt meglehetősen sérülékenyek is lehetnek.

Például a városi közlekedésben is érhetik őket olyan behatások (például: padkázás), amelyek roppant kedvezőtlenül hatnak az élettartamukra.

A durva ütéseket, sérüléseket a legjobb, ha kerüljük, de mindenképpen a hasznára válik a gumiabroncsoknak, ha azokat szakember ellenőrzi és cseréli is. A Méta Autószervizre bátran rábízhatjuk magunkat, hisz sem a gumiszerelési árak, sem egyéb szervizelési árak miatt nem kell aggódnunk.